hurtigruten

Upplev Norge med Hurtigruten

Hurtigruten är en norsk fartygslinje för gods- och passagerartrafik mellan Bergen och Kirkenes. Sträckan trafikerades för första gången 1893 och spelade länge en stor roll för det nordnorska näringslivet. I takt med utvecklingen som skett har den fått minskad betydelse, men istället växt som turistattraktion.

[adinserter block=”1″]

Var går Hurtigruten?

Hurtigruten besöker 34 anlöpshamnar, och oavsett vad klockan är lägger Hurtigruten till. Den lämnar av och hämtar upp varor, människor och bilar. Hurtigruten är oerhört levande, båten arbetar sig uppåt mot nordligaste Norge, där den sedan vänder och åker samma väg tillbaka för att möta samma hamnar återigen. Det innebär att när båten åker norrut anländer den till vissa hamnar under nattetid, när den sedan vänder för att åka söderut besöks dessa hamnar under dagtid.

Möjlighet att gå i land

En tur med Hurtigruten är en fantastisk upplevelse i sig. Dock ska du ta chansen att fylla denna underbara resa med vidare utflykter under resans gång. En möjlighet är såklart att du njuter den spektakulära kusten från relingen. Men varför inte gå i land lite då och då och ta del av olika utflykter? Du kan till exempel åka på en stadsrundtur, du kan besöka de vackra bykyrkorna eller besöka de olika museum i de norra orterna i Norge. Du kan njuta naturen och åka på vandringsturer eller cykelturer och liknande aktiviteter ute i den friska luften. Det finns något för alla, och det finns möjlighet att få guidade turer för att få ut det mesta av det hela.

Vad kan man förvänta sig?

När man ska åka Hurtigruten beror lite på vad man vill få ut av resan. Om man reser under hösten är man garanterad en fantastisk vy i form av magnifika höstfärger, och om man har tur också oerhört fina dagar. Risken finns för regn, men det finns som sagt stora chanser för riktigt fina dagar också. Om man åker mitt i vintern får man istället ta del av norrsken, något som är få förunnat men oerhört häftigt att få uppleva. Det går också att åka under sommartid, och även då bjuder Hurtigruten på vyer och miljöer utöver det vanliga.

Länktips!
Läs mer och planera resan på Hurtigrutens hemsida!

[adinserter block=”2″]