göta kanal

Upplev klassiska Göta Kanal

Göta Kanal är en vattenväg tvärs genom Sverige som förbinder Östersjön med Vänern och vidare genom Trollhätte kanal och Göta älv med Nordsjön. Till en början användes kanalen med i transportsyfte, men numera används Göta Kanal främst av turistfartyg och fritidsbåtar.

[adinserter block=”1″]

Göta Kanal byggdes 1810-1832 och är hela leden från Vänern till Östersjön 19 mil.

Cykla längs Göta kanal

För att få följa Göta Kanal finns det olika alternativ, och det mest självklara känns att göra det båtvägen, men det är även möjligt att göra det på cykel. Att göra det på cykel gör att du kommer nära naturen och får uppleva det bästa med kanalen från första parkett. Cyklingen sker längs den gamla dragvägen, där inga bilar finns. Om du är intresserad av att cykla längs Göta Kanal finns det olika paket att boka, och beroende på vilket paket du väljer så innehåller dessa olika.

Åka med egen båt

Ett annat alternativ är att ta din egen båt längs kanalen. För att göra detta krävs det att man förbokar sin färd, det ska göras tre dagar innan färd, och innan du bestämmer dig för att ge dig iväg se hur kanalens öppettider ser ur. Beroende på hur långt man vill åka genom kanalen så skiljer sig priset, även storleken på din båt avgör vad det kommer att kosta. Om du vill kan du även få teoretisk kunskap i slussandets konst. Du får lära dig hantera en båt i slussen, lägga tamparna rätt och genomföra en slussning, men självklart behöver du inte ha din egen båt till detta, utan Göta kanalbolag tillhandahåller båt för kursen.

Åka med Passagerarbåt

Om du istället bara vill njuta och att någon annan styr skutan så finns det även passagerarbåtar att boka. Är du intresserad av detta finns det även här massvis med paket att boka, och priserna skiljer sig beroende på om du vill färdas genom hela kanalen, vart stoppen ska göras med mera.

Det finns mängder av alternativ och förutsättningar för att uppleva Göta Kanal, ta chansen du också.

Länktips!
Läs mer och planera resan på Göta kanals hemsida!

[adinserter block=”2″]