safariresor

Tips på spännande Safariresor

Har du alltid drömt om att få se ett lejon, en giraff eller något annat djur som du tidigare bara sett på TV eller i djurpark? Dags att låta drömmarna att gå i upplevelse. Genom att åka på safariresor kan du få ta del av massor av djur i deras närmiljö, härlig mat och fantastiska naturupplevelser.

[adinserter block=”1″]

De flesta safariresor är arrangerade av ett resebolag, men man kan givetvis ordna en resa på egen hand också. Men just när det gäller safariresor är det enklast om man reser via ett bolag, eftersom de ofta har kännedom om platsen, djuren, miljön med mera, vilket gör resan säkrare men det är också troligt att man får ut mer av resan.

Safariresor till Sydafrika

Sydafrika är ett alternativt resmål för safariresor. Där finns ett rikligt djurliv, med bland annat lejon, noshörningar, elefanter och giraffer, men här finns också valar, pingviner, hajar, och självklart mycket mer. I Sydafrika är maten fantastisk, den baserar sig på utsökta råvaror, och en stor del av maten består av skaldjur och fiskrätter från kuststäderna. Men här finns också kötträtter i världsklass. Vad gäller boende så finns det mängder av alternativ, och reser du med ett bolag tillhandahåller oftast dem boende. Det finns allt från flerstjärniga hotell, till mer spartanska alternativ som hyddor och liknande.

Safariresor till Island

Om du inte vill åka till värmen är ett annat alternativ Island. Där kan du få ta del av isbjörnar på nära håll, valar och pingviner, kanske inte lika exotiskt som att besöka Sydafrika, men minst lika häftigt. Åker man till Island är skillnaderna vad gäller mat, natur och människor inte lika stor som mellan Sverige och Sydafrika, men även Island har specialiteter som är värda att en chans. Exempelvis klassas lammköttet som serveras på Island som som ekologiskt, eftersom fåren på Island endast äter naturligt gräs utan fodertillsatser. Men även här finns det ett stort utbud av såväl skaldjur som andra fiskrätter, vilket inte är så konstigt om man ser till Islands geografiska läge.

Safariresor till Kenya

Det finns också alternativ för dig som är intresserad av att se reptiler. Om det är detta du är intresserad av rekommenderas Kenya. Där finns olika ormarter, krokodiler, bland annat Nikrokodiler. Nikrokodiler dödar människor så man måste vara väldigt försiktig, men det kommer guiden också att poängtera. Fördelen med östra delen av Afrika att det inte finns några giftiga ödlor eller grodor, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att smådjur ska komma och attackera en. Vad gäller maten i Kenya är det främst kött, och då framför allt nötkött, get och lamm. Om man inte äter kött finns det ofta kidneybönor att få tag i, och till detta äts ofta potatis, ris, matoke – som är mosade gröna bananer eller ugali – som är en form av majsgröt. Inte allt för likt det skandinaviska köket, men mycket är gott och det är en upplevelse i sig att få testa det afrikanska köket.

Länktips!
Läs mer om olika resmål och vilka utflykter som erbjuds hos speciella reseföretag som specialiserar på safariresor, t ex Kenzan Tours, Jambo Tours och African Tours.

[adinserter block=”2″]