fiskeresor

Tips på resmål för fiskeresor

Det finns massor av fiskeresor man kan göra, både i Norden och i resterande delar av världen. Har du en passion för fiske presenteras här nedan lite inspiration på resmål runt om i världen som erbjuder riktigt bra fiske.

[adinserter block=”1″]

Fiskeresor med Laxfiske

Om du är intresserad av laxfiske och samtidigt få ta del av den Island är det till Myrarkvisl du ska resa. Här stiger laxen i älven i början på juli, även om det är i augusti som laxen kommer i större antal. Myrakvisl mynnar i den större älven Laxa, där det ofta finns rikligt med lax. Myrakvisl är en liten älv, och passar sig därför väldigt bra för enhandsfiske, eller eventuellt ett mindre tvåhandsspö, max 13 fot. Här finns det även rikligt med öring, och medelvikten på dessa är höga, omkring 2 kilo.

Fiskeresor med Havsfiske

Är du istället intresserad havsfiske är Costa Rica ett mycket bra alternativ. Landet är beläget mellan Stilla havet och Karibiska havet, vilket gör att fiskeutbudet är oerhört stort. Dock är fisket på Stillahavssidan att rekommendera, eftersom det oftast är både bättre väder och större fiskar där. Du kan bland annat fånga Blue Marlin, Snapper, Dorado och många fler. Om du vill åka till Costa Rica för att fiska rekommenderas du att göra detta genom resebolag som anordnar fiskeresor, eftersom du då får tillgång till både utrustning, båt och guider.

Fiskeresor med Kust- och Djuphavsfiske

Norge bjuder även dem på fantastiskt fiske, särskilt kust- och djuphavsfiske. Det finns möjlighet att fiska både från land och från båt. Här kan du ta upp torsk, gråsej, makrill och många andra arter. Anledningen till att det fisket är särskilt bra är för att utmed kusten finns det starka strömmar, som kan uppgå till mellan 4 och 10 knop, och här trivs fiskar oerhört bra, vilket i sin tur gör fisket bra. Är du intresserad av att resa till Norge och fiska är ett tips att söka på Internet efter olika bolag som anordnar detta, eftersom det då ingår det mesta som du kan tänkas behöva till din resa. Om du vill resa på egen hand går det självklart också bra, men det kan ta lite längre tid att få ordning på allting inför resan.

Förberedelser inför resan

Kom ihåg inför alla fiskeresor att kolla upp vilka regler som gäller för fisket i just det landet, om det krävs fiskekort, vilken typ av utrustning som kan komma att behövas, men framför allt kom ihåg att njuta och ha roligt på din fiskeresa.

Länktips!
Fiskeresor.nu hittar man fiskeresor inom Sverige eller till Norge och Skottland.

[adinserter block=”2″]