kulturresor

Tips på intressanta Kulturresor

Att resa är en upplevelse i sig och att samtidigt få ta del av destinationens kulturarv och kulturliv höjer upplevelsen ytterligare. Här kommer lite inspiration om olika kulturresor man kan göra.

[adinserter block=”1″]

Kulturresor till Berlin

Berlin bjuder på ett historiskt arv som är fyllt av kontraster. Här kan du ta del av olika epoker som hör historien till, bland annat Weimarrepubliken, nazistregimens diktatur, Berlinmuren. Berlin har en oerhört intressant historia, och den har kommit att påverka och forma dagens Berlin, både dess befolkning och dess kulturliv. I Berlin finns mängder av museum, tre stora operahus, men här finns också en fantastisk arkitektur att ta del av med sensationella byggnader. Om du är intresserad av att ta del av allt Berlin har att erbjuda kan du antingen göra det på egen hand genom att boka en resa och besöka det just du vill ta del av, men det finns också paket att boka via bolag som särskilt riktat in sig på kulturresor.

Kulturresor till Paris

Paris är en fantastisk stad, och får ses som konstnärernas mecka, som bjuder på ett rikt kulturliv, med allt från teatrar, museum till en arkitektur som är utöver det vanliga. Här finns också Versailles, där man kan få ta del av det forna kungariket Frankrike. I Paris finns det massor av museum, dels Centre Pompidou som är ett franskt nationalmuseum för samtida konst, dels finns Louvren där man bland annat kan ta del av Mona Lisa. I Paris finns också katedralen Notre Dame, som är en upplevelse för sig. Här finns också det nya operahuset Opéra de la Bastille. Om man är intresserad av arkitektur är det bara att strosa på Paris gator och se upp mot husen som finns, de är nämligen helt fantastiska. Och även till Paris kan du antingen resa via bolag som riktat sig in på kulturresor, eller genom att boka och ordna allt själv.

Kulturresor till New York

Staden kräver kanske ingen större beskrivning. Här finns allt, särskilt sett ur ett kulturperspektiv. Är man i New York är det ett måste att besöka Broadway, ett besök på en musikal eller på Lincoln Center hör liksom till. Men New York kryllar även av museum, bland annat finns Museum of Modern Art där alla 1900-talets mästare finns samlade. För den som är mer intresserad av indianer finns American Museum of Natural History.

Innan du bokar

Är du intresserad av att göra en kulturresa kan du som sagt kontakta bolag som riktat in sig på kulturresor, eller söka på Internet. Genom att resa en arrangerad resa kanske valfriheten minskar lite, men å andra sidan är allt redan strukturerat och ordnat och du kan bara ta del av allt som resan har att erbjuda. Om du istället vill resa på egen hand är det inte heller särskilt svårt att boka allt på egen hand och sen ta del av det kulturella arvet som din favoritstad har att erbjuda.

Länktips!
Det finns speciella resebyråer som specialiserar sig på kulturresor, t ex Svenska Kulturresor och Favoritresor.

[adinserter block=”2″]