kryssning

Åka kryssning på Östersjön

Älskar du att åka båt och vill förena intresset med härlig mat, underhållning och sevärdheter är en kryssning på Östersjön något för dig. Ta med din käraste, barn eller barnbarn och bestäm själv hur länge ni vill att kryssningen ska vara.

[adinserter block=”1″]

Olika kryssningar

Om man vill åka kryssning på Östersjön finns det massor av alternativ att välja bland, det finns såväl dagsturer som turer som varar i flera dygn. Ofta stannar kryssningsfartyget till vid olika hamnar kring Östersjön, bland annat Helsingfors, Tallin, Riga, Åbo och Åland, och beroende på om det är en dagstur eller en med övernattning så skiljer sig tiden man stannar på platsen. I Helsingfors finns det massor att uppleva, och ofta finns det svensktalande guider med som kan visa staden. Men även Tallinn och Riga har massor att erbjuda. I Tallinn finns den romantiska Gamla Stan som omsluts av en ringmur, perfekt för den som vill överraska sin partner.

Mat och Underhållning

Om man istället vill spendera sin tid ombord på båten är även det en upplevelse. På de flesta kryssningar finns det bufféer som erbjuder fantastisk mat, men det går även att beställa från meny. Ombord är det ofta underhållning i form av olika band som spelar, men också andra former av uppträdanden.

När ska man åka på en kryssning?

Det beror helt på vad du vill få ut av din kryssning, men det är bra om man ser över vilket kryssningsfartyg och bolag man vill resa med, samt vad just de har att erbjuda. Ibland är det temakvällar och temaresor, så det är bra om man ser så det inte är något man verkligen inte vill uppleva. Sen har det självklart sina fördelar att åka både under vinterhalvåret, och under sommarhalvåret. Under vintern är det oerhört fint att resa över Östersjön, fantastiska vyer, men under sommaren är det betydligt skönare att gå ut på däck och uppleva resan.

Ta chansen och upplev Östersjön, det är en fantastisk möjlighet att få ta del av både Sverige, Norden och Baltikum.

Länktips!
Se vad som är aktuellt hos de olika rederierna: Viking Line, Birka och Tallink Silja Line.

[adinserter block=”2″]