Vad är ett Fyrhjulssafari?

Tycker du om att vara utomhus och att uppleva nya saker? Då är kanske ett fyrhjulssafari något för dig! Att åka på fyrhjulssafari är ett enkelt och roligt sätt att uppleva omkringliggande natur på ett nytt sätt.

 

Hur fungerar ett Fyrhjulssafari?

På ett fyrhjulssafari åker du och andra deltagare på safarit runt på en varsin fyrhjuling och tittar på det som safarit avser, det är alltså som ett vanligt bil-, gång- eller cykelsafari fast med fyrhjuling. Ofta består safarier gruppen av flera olika medlemmar vilket ofta leder till en härlig gemenskap och nya kontakter. Att man använder fyrhjuling gör att det känns spännande och roligt, men det är också praktiskt då man kan ta sig längre än vad man kan till fots, samt på krångligare vägar än med bil.

Fyrhjuling

Vad är då egentligen en fyrhjuling? En fyrhjuling är ett motordrivet fordon på fyra hjul, där du som förare sitter på en sits. Fyrhjulingar har ingen kaross och är på så sätt lite lika motorcyklar. Det gör också att du som förare känner dig friare och närmare naturen som du vistas i. För att behålla säkerheten trots för dig som förare, får du medan du kör fyrhjulingen ha en hjälm på dig, precis som när man kör eller åker motorcykel. Om det är ett fyrhjulssafari avsett för deltagare utan egen fyrhjuling kan en lite förarkurs om hur man använder fordonet också ingå i safariet.

Var åker man?

Var brukar man då åka och vad är det man ser och upplever? Ja, fyrhjulssafaris finns självklart på flera platser i landet, men det är speciellt populärt på Gotland. På Gotland upplever man med hjälp av fyrhjulingen öns landskap och natur. Tack vare att fordonet är så flexibelt går det att ta sig fram på kringliga små väger som du aldrig annars skulle besöka. En tur kan variera i längd, från att vara bara över några timmar på en dag, till att vara under en hel helg med övernattning och måltider med mera. Att åka på ett fyrhjulssafari är utöver en upplevelse av naturen och en rolig körtur, även en möjlighet till att möta nya människor.

Länktips!
Mcraft anordnar 2,5 dagars safari med på de gotländska vägarna där man tar med sin egen fyrhjuling. Läs mer här: www.mcraft.se/motorevent/fyrhjul.html