Unna er en Spa-Weekend

Att sköta om sig själv under denna paus är ett effektivt sätt att snabbt bli utvilad och redo för nya utmaningar igen. Så varför inte checka in på ett spa under en helg och låta någon annan göra grovjobbet medans du bara slappnar av och njuter?

 

Att åka på spa weekend har blivit mer och mer populärt, bland såväl unga som äldre. Antingen väljer folk mellan att checka in på ett spahotell i sin egen stad, eller så väljer de att passa på att åka bort och koppla bort vardagen helt och hållet. Varför inte kombinera storstadssemestern eller skidsemestern i fjällen med härligt och avkopplande spa? Ett spahotell är ett hotell som har ett eget spa och som erbjuder såväl spaanläggning som spabehandlingar.

Spa på hotell

På hotellet kan du dels koppla av i relaxen, men också unna dig en behandling. Ofta har hotellen speciella paket där en eller flera behandlingar ingår, tillsammans med inträde till spaanläggningen eller relaxen. I sådana paket ingår ofta ett fint rum med bra faciliteter, samt en eller flera måltider beroende på hur länge ni stannar och vilken typ av weekend det är. Det gör att du som önskar praktiskt taget kan stanna på hotellet under hela din vistelse. Att åka på en spa weekend är något du dels kan göra själv, men också tillsammans med någon. Kanske ska du ta med din partner och njuta tillsammans med denna, eller varför inte plocka med en vän?

Olika behandlingar

När det gäller behandlingar finns det en hel uppsjö att välja mellan. Kanske behöver dina muskler mjukas upp och din blodcirkulation stimuleras med hjälp av en klassisk massage? Eller varför inte bara njuta av en massage med heta stenar? Idag finns det massor av olika varianter på massage, vilket gör att du kan hitta den typ som passar just dig. En del spaanläggningar kan till och med erbjuda chokladmassage!

Ofta finns det även behandlingar för vissa delar av kroppen också. Kanske kan du unna dig en ansiktsbehandling och få mjuk, len och skimrande hud? Eller varför inte en fotbehandling inför sommaren eller festen. Vilken behandling du ska välja är helt och hållet upp till dig och dina behov. Om du har svårt att bestämma dig kan du självklart öra med personalen om vad de erbjuder för något.

Länktips!
www.svenskaspahotell.se hittar du 40 st hotell som erbjuder spa. Svenska Spahotell är en förening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet.