Testkör en exklusiv Sportbil

Om du gillar bilar och vill uppleva något nytt och speciellt kanske du bör prova på att testköra en exklusiv sportbil! Det är ett enkelt och roligt sätt att höja spänningen i vardagen och prova på något nytt.

Var kan man testa en sportbil?

Att testköra en exklusiv sportbil går att göra på många platser i Sverige, till exempel i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra stora eller populära städet. Men det går också att testköra sportbilar på många platser i andra länder runt om i Europa och världen. Upplevelsen är rolig att både ge till sig själv, eller varför inte att ge bort som present till en biltokig bekant?

Hur går det till?

En testkörning av en exklusiv sportbil går ofta till så att du till en början får välja vilken bil du vill testköra. Detta kan antingen ske vid bokningen eller på plats, men i de allra flesta fall finns det flera alternativ att välja mellan. Exempel på exklusiva sportbilar som kan finnas är Ferrari och Porsche, men om du är ute efter en speciell bil som du drömmer om att köra kan du självklart kolla vart exakt den finns att prova på. Väl på plats hälsas du sedan välkommen av den instruktör som ska följa dig under din testkörning. Viktigt att komma ihåg är att körkort ofta är ett måste, så glöm inte att ta med det!

När du har hittat eller valt den bil du ska köra informerar instruktören ofta lite kort om denna, så att du har lite bakgrundskunskaper. Instruktören brukar också berätta om och förklara olika körtekniker som lämpar sig för bilen i fråga. När detta är avklarat är det din tur att köra! Ofta får du köra tillsammans med instruktören, men detta kan självklart skilja sig beroende på vart det är du testkör din sportbil. Körningen brukar håla på i cirka 15 minuter, men kan självklart också vara längre eftersom du ”får vad du betalar för”.

Förberedelser inför testkörning

Innan körningen är det inget speciellt du måste förbereda. Det enda som egentligen krävs är att du är nykter och har med dig körkort, precis som när du ska köra i vanliga fall. Att klä sig bekvämt är självklart också ett plus och att ladda kamerabatteriet ordentligt så att du kan föreviga stunden rekommenderas!

Länktips!
Hos Hertz Supercars kan man testköra Lamborghini eller Ferrari  i Malmö eller Stockholm.