Prova på olika Skytteaktiviteter

Att prova på nya saker är inte bara roligt, det är också utvecklande och stimulerande. För dig som tycker om vapen eller precisionsporter, är skytte en bra aktivitet som ger dig nya utmaningar.

 

Lerduveskytte

En vanlig skytteaktivitet är lerduveskjutning. Det går ut på att du och ditt sällskap skjuter lerduvor med hagelgevär med vilket man oftast använder stålhagel som ammunition. Oftast inleds en övning i lerduveskytte med en genomgång och instruktion av vapnet, alltså hagelgeväret och dess funktion. Hur du som skytt använder det och hur du bäst får bra sikt, en bra avtryckningsteknik samt självklart vilka säkerhetsföreskrifter som finns och som måste följas. Ni skjuter sedan på lerduvor som skjuts upp i luften. Du som ska vara med och hålla på med lerduveskytte bör innan tänka på att ta med dig hörselskydd, då det kan blir rätt högljutt.

Pistolskytte

Du kan även prova på pistolskytte. Det är en skytteaktivitet där du får skjuta med riktig pistol och öva på olika skjuttekniker och därmed bli en bättre skytt. Övningen och kurser i pistolskytte sker i de allra flesta fall på bana, det beror på att det är ett farigt vapen och man kan därmed inte utöva skyttet vart som helst. Vilken typ av pistol som används kan skilja och på många platser som anordnar pistolskytte finns flera olika pistoler att tillgå. Innan man kör igång på en pistolskyttekurs får du som deltagare först genomgå en liten säkerhetsutbildning för att skyttet ska ske helt säkert. Efter denna är det bara, med din handledares hjälp, att börja utvecklas!

Skytte med pilbåge

Precis som med pistolskytte så utförs skytte med pilbåge också på bana, i de allra flesta fall. Dock finns det självklart undantag och banan behöver inte vara inomhus. När du provar på skytte med pilbåge får du lära dig att hantera en pilbåge och dess pilar. Ofta över man på att skjuta prick och dylikt. En sak som gör skytte med pilbåge så roligt är att du snabbt märker när du blir bättre på att träffa!

Utöver dessa tre skytteformer finns det självklart fler, om ni är en större grupp kan ni till exempel prova på paintball, som är en skyttesport där man skjuter med vapen fyllda med färgammunition. Var du kan prova på dessa olika skytteaktiviteter varierar och alla finns inte heller i alla städer, men för att få exakt information om just din stad kan du antingen söka på internet eller till exempel höra av dig till en lokal skytteförening.

Länktips!
Hos Jägareförbundet hittar du mer info om jakt och skytte samt länkar till olika skytteklubbar.